Presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, i-a cerut premierului Emil Boc sa asigure finantarea de la bugetul de stat a 20% din lucrarile de modernizare a Aeroportului din Iasi, reprezentand aproximativ 40 de milioane de euro.
Presedintele CJ Iasi a spus ca, in aceeasi zi, Parlamentul ar urma sa voteze Legea prin care se aproba transferul terenului necesar extinderi aeroportului, de la Administratia Domeniilor Statului la Academia de Stiinte Agricole, potrivit NewsIn.

"Odata obtinut terenul, se pune problema finantarii. Nu ne facem sperante ca Guvernul va aloca sume atat cat este necesar, dar am dori un sprijin macar de 20% din partea Guvernului. Restul o sa incercam sa-l facem fie printr-un parteneriat public-privat, fie printr-un imprumut", a spus Simirad la intalnirea de la Iasi dintre autoritatile locale si membrii Executivului. El a sugerat ca Executivul ar putea contribui cu 10 milioane de euro anual.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a spus ca MApN poate contribui la proiect cu un teren de 22 de hectare din zona aeroportului. "Deja am dat avizul favorabil si o sa va prezentam o Hotarare de Guvern in acest sens", a spus Oprea.

Simirad a cerut si 200-300 de mii de euro pentru construirea pe aeroport a unei hale care sa corespunda normelor Schengen, Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a explicat ca realizarea halei nu este necesara si ca, in lipsa acestei investitii, singurele rute pe care nu se vor putea efectua zboruri dupa aderarea la spatiul Schengen sunt Londra si Dublin.

CJ Iasi a initiat in urma cu cinci ani un proiect de modernizare a Aeroportului International, investitie estimata la 200 milioane euro. Dupa intocmirea studiului de fezabilitate, proiectul s-a impotmolit din cauza revendicarilor de teren din zona unde ar urma sa fie extins Aeroportul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri