Guvernul se reuneste la ora 19:00, in sedinta extraordinara, pentru a aproba Programul de convergenta, care ar urma sa fie evaluat miercuri de Comisia Europeana.
Comisia Europeana (CE) va evalua miercuri programele de stabilitate si de convergenta din noua state membre, printre care si Romania.

"Rolul programelor este de a permite statelor sa-si defineasca strategia pentru mentinerea sau atingerea unei situatii bugetare echilibrate sau excedentare pe termen mediu si de asigura o disciplina financiara riguroasa, prin supravegherea, efectuata de Comisie si de Consiliu a evolutiilor economice si bugetare in fiecare tara a Uniunii, conform Tratatului", se mentioneaza intr-un comunicat al CE, citat de NewsIn.

Pe baza evaluarii Comisiei, urmata de un bilant al Comitetului economic si financiar, Consiliul examineaza programul fiecarui stat membru si isi exprima avizul. Acesta poate sugera anumite actiuni politice pe care statul in cauza ar trebui sa le puna in aplicare.
Statele membre din zona euro depun anual programe de stabilitate. Celelalte state membre ale Uniunii trebuie sa prezinte programe de convergenta. Scopul acestor evaluari este de a intari disciplina bugetara prin supravegherea si coordonarea politicilor bugetare in zona euro si in Uniune.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele renunță la propunerea de amânare a depunerii declarațiilor fiscale
Setari Cookie-uri