Astfel, Jeffrey Franks a precizat ca FMI analizeaza mai multe variante de crestere a veniturilor la buget, dar a atras atentia ca nu trebuie sa ne grabim sa facem majorari de taxe, informeaza NewsIn, citand The Money Channel.

El a mai declarat ca informatiile aparute in presa (cu privire la cresterea TVA si a cotei unice, n.r.) nu sunt corecte.

Pe de alta parte, Jeffrey Franks a mai spus ca FMI se asteapta la o inrautatire a situatiei fiscale pana la sfarsitul acestui an si de aceea este foarte important sa incerce sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a nu crea dezechilibre mai mari decat cele care sunt deja pe partea fiscala in Romania.

Oficialul FMI nu a dorit, insa, sa faca nicio precizare legata de estimarea de deficit bugetar de aproximativ 7% din produsul intern brut (PIB) pentru acest an, vehiculata in ultima vreme, in conditiile in care ministrul de finante, Sebastian Vladescu, declara ca discutiile continua sa aiba loc din perspectiva unui deficit de 5,9% din PIB.

Jeffrey Franks a adaugat ca vor fi anuntate mai multe detalii si spera ca astazi (miercuri, n.r.) sau cel tarziu maine (joi, n.r.) vor fi cunoscute concluziile pentru rezolvarea situatiei fiscale.