Rata anuala a inflatiei ar urma sa se mentina la 4,2% pana la sfarsitul acestei veri, potrivit prognozei Bancii Nationale a Romaniei, care isi mentine tinta de inflatie pentru 2010 la 3,5%.
Rata anuala a inflatiei a coborat in martie la 4,2%, arata datele publicate de Institutul National de Statistica. Cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate la combustibili (1,95%).

“Prognoza noastra nu este schimbata cu mult fata de ce estimam inainte. Va urma o oarecare stagnare a procesului dezinflationist datorita efectului de baza. Prognoza noastra este sa ramanem la o rata a inflatiei pe la 4,2% pana spre sfarsitul acestei veri. In toamna speram sa vedem vesti mai bune si pana spre primavara anului viitor estimam o dezinflatie mult mai acentuata, iar apoi o stagnare”, a declarat Mugur Isarescu (foto), guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Rata inflatiei a coborat in conditiile in care aprecierea leului a ieftinit usor serviciile si a atenuat cresterea preturilor la alimente si marfuri nealimentare.

In 2010, in cosul de consum al romanilor, pe baza caruia INS calculeaza inflatia, alimentele au o pondere de 37,39%, marfurile nealimentare de 44,72%, iar serviciile cantaresc 17,89%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri