Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca va continua procesul de restructurare si reorganizare, din decembrie 2009, conform cerintelor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare, precizand ca a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 salariati.

"Dupa finalizarea procesului de restructurare si reorganizare in AVAS, va rezulta o reducere de personal cu 48% si o reducere a salariului mediu pe institutie cu 60%, in numai 7 luni", se arata in comunicatul AVAS, citat de NewsIn.

Pana in prezent, obiectivul de reducerea cheltuielilor de personal a fost realizat, intr-o prima etapa, in luna decembrie a anului 2009, prin reducerea numarului de posturi de la 510 la 422 (HG 1436/2009).

Dupa o analiza detaliata a nevoilor institutiei in vederea atingerii obiectivelor, precum si a importantei activitatilor functionale, conducerea AVAS a decis continuarea procesului de restructurare si reorganizare.

"Astfel, incepand cu data de 31 mai 2010, a intrat in vigoare noua structura organizatorica a AVAS, ceea ce a presupus, pe de o parte, o noua reducere de posturi, de la 422 la 267, iar pe de alta parte, o reducere a functiilor de conducere prin desfiintarea a 13 posturi de director general si director general adjunct, reducerea numarului de directori de la 21 la 8 si a posturilor de consilieri de la 13 la 10 - acestea din urma fiind incadrate, in noua structura, ca si posturi de executie si remunerate diminuat corespunzator. In aplicarea acestor decizii, conducerea AVAS a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 salariati", potrivit AVAS.

Totodata, incepand cu luna februarie 2010, salariul mediu pe institutie a fost redus de la suma de 8.500 lei brut la suma de 3.400 lei brut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania in deriva! Deficit bugetar record pe ultimii 8 ani