Premierul Emil Boc le-a cerut noilor membri ai Guvernului sa continue reformele structurale ale statului, sa asigure reluarea cresterii economice si sa faca eforturi pentru combaterea evaziunii fiscale, conform angajamentelor asumate fata de FMI si CE, informeaza Mediafax.

Noii ministrii au avut vineri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru Emil Boc, inaintea depunerii juramantului.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca premierul i-a solicitat sa ia masurile necesare in perioada urmatoare pentru respectarea acordurilor convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), dar totodata sa continue eforutile de crestere a gradului de colectare a veniturilro la buget si de combatere a eveziunii fiscale.

"Am discutat cu primul-ministru despre programul guvernamental privind reforma statului, iar, in cazul ministerului Finantelor, principalul obiectiv va fi respectarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala. Premierul a cerut totodata cresterea gradului de colectare a veniturilor la buget si intensificarea masurior de combatere a evaziunii fiscale", a declarat noul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a precizat ca principala sa prioritate va fi asigurarea unei cresteri economice, astfel incat relansarea economica sa poata asigura dezvoltarea programelor prioritare de dezvoltare a Romaniei.

"Primul-ministru Emil Boc a subliniat ca trebuie continuata reforma statului si programele de relansare economica, astfel incat sumele suplimentare care vor rezulta la buget sa poata fi alocate pentru cheltuieli de dezvoltare", a declarat noul ministru al Economiei, Ion Ariton.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si