Premierul Emil Boc le-a cerut noilor membri ai Guvernului sa continue reformele structurale ale statului, sa asigure reluarea cresterii economice si sa faca eforturi pentru combaterea evaziunii fiscale, conform angajamentelor asumate fata de FMI si CE, informeaza Mediafax.
Noii ministrii au avut vineri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru Emil Boc, inaintea depunerii juramantului.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca premierul i-a solicitat sa ia masurile necesare in perioada urmatoare pentru respectarea acordurilor convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), dar totodata sa continue eforutile de crestere a gradului de colectare a veniturilro la buget si de combatere a eveziunii fiscale.

"Am discutat cu primul-ministru despre programul guvernamental privind reforma statului, iar, in cazul ministerului Finantelor, principalul obiectiv va fi respectarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala. Premierul a cerut totodata cresterea gradului de colectare a veniturilor la buget si intensificarea masurior de combatere a evaziunii fiscale", a declarat noul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a precizat ca principala sa prioritate va fi asigurarea unei cresteri economice, astfel incat relansarea economica sa poata asigura dezvoltarea programelor prioritare de dezvoltare a Romaniei.

"Primul-ministru Emil Boc a subliniat ca trebuie continuata reforma statului si programele de relansare economica, astfel incat sumele suplimentare care vor rezulta la buget sa poata fi alocate pentru cheltuieli de dezvoltare", a declarat noul ministru al Economiei, Ion Ariton.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri