Noii ministrii au avut vineri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru Emil Boc, inaintea depunerii juramantului.

Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca premierul i-a solicitat sa ia masurile necesare in perioada urmatoare pentru respectarea acordurilor convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), dar totodata sa continue eforutile de crestere a gradului de colectare a veniturilro la buget si de combatere a eveziunii fiscale.

"Am discutat cu primul-ministru despre programul guvernamental privind reforma statului, iar, in cazul ministerului Finantelor, principalul obiectiv va fi respectarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala. Premierul a cerut totodata cresterea gradului de colectare a veniturilor la buget si intensificarea masurior de combatere a evaziunii fiscale", a declarat noul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Citeste si:

Noul ministru al Economiei, Ion Ariton, a precizat ca principala sa prioritate va fi asigurarea unei cresteri economice, astfel incat relansarea economica sa poata asigura dezvoltarea programelor prioritare de dezvoltare a Romaniei.

"Primul-ministru Emil Boc a subliniat ca trebuie continuata reforma statului si programele de relansare economica, astfel incat sumele suplimentare care vor rezulta la buget sa poata fi alocate pentru cheltuieli de dezvoltare", a declarat noul ministru al Economiei, Ion Ariton.