Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI( in Romania, a declarat ca a discutat cu presedintele Basescu despre problema votului din Parlament prin care a fost redusa TVA la alimentele de baza, iar pensiile sub 2.000 lei vor fi neimpozitate, aratand ca seful statului a lasat sa se inteleaga ca va lua masuri, scrie Mediafax.

"Am discutat aceasta problema cu presedintele Basescu si cred ca va lua masuri in aceasta privinta", a spus Franks, dupa o intalnire cu mai multi reprezentanti ai patronatelor.

Intrebat cand a avut loc aceasta discutie, Franks a precizat ca in urma cu doua zile.

Surse guvernamentale au declarat joi pentru Mediafax ca premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii FMI ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, va fi rezolvata rapid, au declarat agentiei surse guvernamentale.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu p
entru promulgare.
Guvernul considera ca cele doua propuneri legislative nu sunt in concordanta cu Strategia fiscala transmisa deja Legislativului si asteapta finalizarea procedurii in cazul acestor proiecte, pentru a stabili daca trebuie sa intervina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Peste 76.000 de romani au primit deja pensiile, dupa recalculare