Ce lasa in urma sa poetul Adrian Paunescu

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata, in aceasta dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale si hepatice, scrie Mediafax.

Doctorul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineata, la ora 8.30, ca inima lui Paunescu a incetat sa bata la ora 7.15.

Poetul Adrian Paunescu a definit o generatie, cu cenaclul Flacara si cu versurile sale, dupa caderea comunismului a fost acuzat ca i-a scris poeme laudative lui Nicolae Ceausescu; dar, cu toate acestea, el a ramas un nume in viata publica si politica romaneasca.

Adrian Paunescu este cunoscut mai ales ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani.

A debutat ca poet in 1960, iar din 1973 a condus revista Flacara, din fruntea careia a fost destituit in iulie 1985. Pretextul imediat a fost scandalul busculadei iscate la concertul Cenaclului Flacara din Ploiesti din iunie 1985, insa Adrian Paunescu devenise cunoscut si pentru criticile la adresa puterii, un exemplu fiind poemul "Analfabetii", publicat in 1980, in Flacara.

Cititi mai multe pe Mediafax.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri