"Comisia Europeana reclama o suma de 578,5 milioane de euro care a fost acordata de Uniunea Europeana pentru cheltuieli agricole si a fost cheltuita in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile europene sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare", se arata intr-un comunicat al CE, citat de Mediafax.

Statele membre sunt responsabile de acordarea platilor si de controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune, iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect.

"Facem tot ce ne sta in putinta pentru a realiza un control optim al cheltuielilor agricole in scopul de a ne asigura ca banii contribuabililor nu sunt cheltuiti in mod necorespunzator", a spus Dacian Ciolos, Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Conform acestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Tarile de Jos și Regatul Unit.