E.ON a platit dividende pentru prima data de la intrarea pe piata locala. Vezi aici cat a luat statul

Compania de utilitati E.ON Romania a acordat dividende pentru prima data de la intrarea pe piata locala, in 2005, ca urmare a recuperarii unei parti din creantele CFR.

E.ON Romania si-a redus creantele care trebuiau recuperate de la CFR de la 153 milioane de lei la 25 de milioane de lei, iar statul a incasat 111,2 milioane de lei.

“E.ON si statul roman au identificat o solutie pentru recuperarea creantelor considerabile fata de CFR, benefica pentru toate partile implicate si care nu a necesitat niciun efort din partea bugetului de stat”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, atunci cand compania germana a preluat Distrigaz Nord si Electrica Moldova. In 2007 se produce separarea activitatilor de distributie a gazelor naturale si electricitatii de cele de furnizare, rezultand companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

In 2009, E.ON a infiintat compania-platforma pentru toate operatiunile sale – E.ON Romania. Anul trecut, s-a infiintat E.ON Energie Romania, rezultata din fuziunea E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare. Tot anul trecut, prin compania E.ON Regenerabile Romania, germanii au demarat primele proiecte in domeniul energiei verzi, care ar putea cumula o capacitate de 150-250 MWh.

In prezent, E.ON are 1,5 milioane de consumatori de gaze naturale si 1,4 milioane de consumatori de electricitate in nordul tarii. E.ON are 51% din actiunile E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie, Electrica – 27% si Fondul Proprietatea – 22% din capitalul fiecarei societati. Compania a incheiat anul cu un numar de 6.650 de angajati.

Citeste si:

Hajdinjak, E.ON Romania: Este putin cam tarziu pentru cresterea preturilor la gaze


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri