Compania educațională iziBAC, ce oferă o alternativă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat printr-o experiență digitală de tip joc mobil, a pus bazele unei comunități de învățare.

Utilizând platforma Discord comunitatea a fost extrem de bine primită de elevii de liceu din România, deoarece propune o formă unică de organizare, o comunitate meritocratică în care orice elev care dovedește buna stăpânire a unui domeniu și abilități pedagogice poate deveni mentor în procesul educațional sau parte din echipa de administrare.

Mereu am vrut sa facem o schimbare, ceva care sa aibă un efect direct asupra elevilor din întreaga țară. iziBAC a adus acest vis la realitate. Iar prin intermediul iziComunitate am creat un mediu sigur unde elevii să își descopere pasiunile, experimenteze împreună și sa se sprijine reciproc.

Colectiv echipa iziComunitate

Comunitatea organizează periodic sesiuni de învățare la diverse materii, întreține o bază de resurse educaționale, și cei mai implicați membrii acționează ca ajutoare sau mentori în procesul de învățare.

“Cu iziComunitate ne-am dorit să umplem un gol de interacțiune socială pe care adolescenții îl resimțeau de când pandemia ne-a forțat la distanțare fizică. Tooluri precum platforma Discord sunt ideale pentru asemenea interacțiuni, deoarece sunt familiare elevilor și permit auto-organizarea și dezvoltarea unui sistem de educație de la egal la egal, în care elevii se ajută între ei pentru a învăța pentru examenele școlare și în special pentru pregatirea la Bac. Felul în care am gândit sistemul de progres în ranguri educaționale ajută chiar mai mult elevii, deoarece îi învață valoarea de a-ți ajuta aproapele și responsabilitatea unei conduite sociale, în care contribuția în comunitate este răsplătită prin status și beneficii. iziComunitatea este o extindere naturala pe care vrem sa o facem în direcția stimulării colaborării între elevi, alături de modurile de joc multiplayer pe care le pregătim în iziBAC”, declară Raluca Stratulat, fondatoare iziBAC.

Pe lângă materiile tradiționale pentru BAC, comunitatea are secțiuni dedicate educației nonformale, oglindind aceeași abordare ca aplicația iziBAC. Factorul distracție și relaxare nu este omis, existând o secțiune de memeuri și organizându-se periodic seri de jocuri.

“Suntem foarte mândri de echipa de voluntari iziBAC care s-au organizat pentru moderare și pentru călăuzire în procesul de studiu și mai ales de echipa fondatoare a comunității, formată din Cosmin, Selena, Costi, Marius, Cerasela și Raluca, adolescenți care cred în viziunea iziBAC și îi reprezintă valorile - tineri capabili, independenți, vizionari, fluenți în utilizarea tehnologiei în procesul educațional. Această comunitate este o extensie a ecosistemului iziBAC, care îi așteaptă cu o nouă versiune, vast îmbunătățită ca experiență de învățare. Credem mult în descentralizarea și digitalizarea educației ca formă de complementare a procesului educațional tradițional și de aceea, planurile noastre pentru această comunitate sunt extrem de ambițioase.

Pe viitor explorăm o integrare tehnică între iziBAC și această comunitate și ne propunem construirea unei economii a cunoașterii, în care să angrenăm profesori, mentori și elevi într-un context digital, dinamic și meritocratic”, adaugă Adrian Stratulat, COO iziBAC.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri