Klaus Iohannis a anunțat joi o serie de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare gradual, începând cu data de 15 mai, dar și 1 iunie. Din 15 mai se renunță la purtarea măștii în exterior, dar și la interdicția de circula după ora 22:00. Programul magazinelor va fi cel stabilit înainte de pandemie.

Șeful Statului a transmis în finalul discursului său câteva estimări cu privire la încheierea anului școalar. Ratele de incidență vor fi păstrate la fel ca până acum, însă Klaus Iohannis se declară optimist și crede anul școalar se va încheia cu toți elevii în bănci.

„Noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență. Deci, avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum.

Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și, în acest fel, majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci, în privinţa școlilor, se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt, evident, valabile pentru toată lumea. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este foarte de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a transmis Klaus Iohannis.

LIVE: Declarații de presă susținute de Klaus Ioahnnis.Posted by Wall-Street.ro on Thursday, 13 May 2021

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri