Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a transmis că 100 de școli din Capitală au trimis solicitare de intrare în regim online, fie către Inspectoratul Școlar al Municipiul București (ISMB), fie către Direcția de Sănătate Publică (DSP).

„Până la această oră ISMB a primit 100 de cereri de suspendare a activităților cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3, aliniat 2 și de 9 cereri în baza articolului 6 alin. 9. Acesta din urmă presupune avizul DSP și hotărârea comitetului municipal pentru situații de urgență, iar articolul 3, alin. 2 se supune avizului Inspectoratului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

În București 91 de școli au cerut direct aprobare de la Inspectorat, alte nouă școli care aveau motive epidemiologice, ce au solicitat avizul DSP, au dori de asemenea acest lucru.

Cele mai multe cazuri venite din partea școlilor, au avut loc după discuțiile cu părinții care s-au arătat îngrijorați de condițiile epidemiologice, mai ales în Capitală.

În Cluj, unde rata de infectare este de 10,4 la mie, au fost cinci solicitări de trecere în online a școlilor, în timp ce în Timișoara, unde rata de incidență a ajuns la 12,7 la mie, au fost doar patru solicitări.

La nivel național există și județe care nu au făcut nicio solicitare de trecere în regim de online a școlilor. Printre acestea se numără Tulcea, Sălaj, Bistrița Năsăud, Sibiu, Bistrița, Satu-Mare, Brăila, a mai precizat Ministrul Educației.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri