Peste 3.600 de controale antifraudă au fost efectuate în luna iulie a acestui an, faţă de 1.924 în luna precedentă, iar în urma verificărilor au fost aplicate sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare de peste 16,97 milioane de lei, informează Ministerul Finanţelor.

"În luna iulie 2023 au fost realizate de către structurile cu atribuţii de control fiscal din ANAF: 3.289 acţiuni de control fiscal (inspecţii fiscale şi verificări documentare), fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare prin decizii de impunere de 422.443.786 lei, respectiv a fost diminuată pierderea fiscală înregistrată de contribuabili cu suma de 94.464.934 lei; 3.646 controale antifraudă, fiind estimate implicaţii fiscale în valoare de 129.713.483 lei, respectiv fiind aplicate sancţiuni contravenţionale (amenzi şi confiscări) în valoare de 16.972.358 lei. Comparativ, în luna iunie s-au realizat un număr de 1.924 controale antifraudă", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În vederea creşterii conformării voluntare, în luna iulie 2023, direcţia de specialitate din ANAF a emis un număr de 1.790 notificări de conformare pentru riscuri fiscale estimate în sumă de 147,91 milioane lei.

Potrivit sursei citate, strategia ANAF în ceea ce priveşte activitatea de control fiscal se concentrează în jurul a două principii, respectiv încurajarea creşterii conformării voluntare la declarare a contribuabililor şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea English »



Setari Cookie-uri