Porsche Leasing a inregistrat o crestere de 43% a valorii bunurilor finantate aferenta contractelor noi pana la 23,7 milioane euro, comparativ cu aceasi perioada din 2010 si a sustinut astfel afacerile totale ale grupului, intr-o pondere de 87%.
„Primele trei luni ale lui 2011 au reprezentat o crestere semnificativa la nivelul Porsche Finance Group. Dupa trei ani de scaderi, inregistrate la nivelul pietei auto, inceputul lui 2011 a venit cu o crestere pe toate segmentele de finantare”, a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

In primul trimestru din 2011, Porsche Leasing a inregistrat o crestere de 43% a valorii bunurilor finantate aferenta contractelor noi pana la 23,7 milioane euro, comparativ cu 16,6 milioane euro, din aceasi perioada a anului 2010.

De asemenea, numarul contractelor noi de leasing financiar semnate in primul trimestru din 2011 a fost de 1.393, comparativ cu 1.067 contracte semnate in aceeasi perioada din 2010.

Ca volum, leasing-ul financiar este in continuare produsul majoritar in portofoliul Porsche Finance Group, reprezentand 80% din total, comparativ cu 87% pondere la sfarsitul lui martie 2010. In acelasi timp, leasing-ul operational a ajuns la o cota de 7%, iar creditul auto la 13%.

Portofoliul Porsche Mobility a inregistrat, de asemenea, o crestere de 18% - a numarului de contracte de leasing operational, comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Astfel, la 31 martie erau in derulare 3.334 de contracte de finantare, fata de 2.823 detinute in acelasi interval din 2010.

„La sfarsitul lunii martie aveam in administrare 5.627 masini, comparativ cu 4.869 la sfarsitul lunii martie 2010. Cresterea inregistrata de Porsche Mobility vine ca o confirmare a faptului ca leasingul operational reprezinta o solutie viabila in aceasta perioada”, a comentat Kurt Leitner.

La randul sau, creditul auto de la Porsche Bank a inregistrat o crestere a portofoliului de peste 28%, de la 5.091 contracte in derulare la 31 martie 2010, la 6.535 contracte la sfarsitul lui martie 2011.

„Obiectivele noastre pentru acest an vizeaza menrtnerea pozitiei actuale detinuta pe piata de finantare auto, alaturi de cresterea cotei in vanzarile Porsche Romania”, a adaugat Kurt Leitner.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului - Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche si a a avut in 2010 o rata medie de penetrare de 40% in vanzarile importatorului Porsche Romania.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii, Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri