Banca Comerciala Carpatica (BCC) vrea sa activeze in domeniul leasingului financiar, pentru a-si completa si diversifica gama de servicii ca alternativa la creditele de investitii, dar asteapta aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

"Prin includerea in obiectul de activitate a leasingului financiar, BCC urmareste completarea si diversificarea gamei de servicii oferite ca o alternativa la creditele de investitii", au declarat reprezentanti ai bancii, citati de Mediafax.

Actionarii BCC au aprobat, joi, includerea leasigului financiar in obiectul de activitate al bancii, dar banca are nevoie de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a furniza astfel de servicii.

"Pentru noua activitate se va proceda la inregistrarea in Registrul Comertului a mentiunilor corespunzatoare modificarii actului constitutiv, numai in urma aprobarii prealabile a BNR", potrivit informarii transmise de BCC dupa adunarea actionarilor.

Actionarii BCC au mai aprobat alegerea in functia de membru al Consiliului de Supraveghere pe Uca Emilia-Elena, pentru un mandat de patru ani, si acoperirea pierderii contabile aferente anului 2010, de 154,7 milioane de lei, din profitul exercitiilor financiare urmatoare.

Totodata, actionarii au fost de acord cu bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2011 si cu rezultatele financiare individuale si consolidate obtinute anul trecut.

BCC estimeaza pentru acest an un profit net de 1,5 milioane lei, in contextul reducerii veniturilor cu 23%, la 573,9 milioane lei, si scaderii cheltuielilor cu 37%, la 572,4 milioane lei.

Din grupul Bancii Comerciale Carpatica fac parte, pe langa institutia de credit, SSIF Carpatica Invest, Imobiliar Invest si SAI Carpatica Asset Management.

Actiunile BCC sunt suspendate de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti pentru sedintele de joi si vineri, iar banca are o capitalizare de 264,2 miliaone de lei potrivit celui mai recent pret din piata, de 0,0840 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, omul de afaceri Ilie Carabulea detine 41,29% din titlurile bancii, iar unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,21% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
De ce trebuie sa inregistrezi beneficiarul real al unei societati?