Steven van Groningen este noul sef al Consiliului Investitorilor Straini

Steven van Groningen, seful Raiffeisen Bank Romania, este noul presedinte al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), mandatul sau fiind valabil pana in mai 2012. Conducerea executiva a CIS a fost schimbata ieri, iar cei doi noi vicepresedinti sunt Frank Hajdinjak - CEO al E.ON Energie Romsnia si Serban Toader - senior partner in cadrul KPMG Romania.

Noul presedintele al Consiliului Investitorilor Straini este Steven van Groningen, bancherul aflat la conducerea Raiffeisen Bank Romania, a treia banca de pe plan local dupa valoarea activelor gestionate. Anterior, functia de presedintele al CIS era detinuta de Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Steven van Groningen sustine ca obiectivul principal al CIS pentru perioada urmatoare este continuarea promovarii dialogului intre factorii de decizie si investitori, in vederea reluarii si mentinerii cresterii economice.

Sub presedinția sefei Petrom, FIC a lansat “Programul pentru Crestere Economica”, proeict ce contine peste 80 de masuri pentru crestere economica si care a constituit principala platforma de dialog intre reprezentantii FIC si autoritati.

Noul Consiliul Director ii mai are in componenta sa pe Frank Hajdinjak (CEO al E.ON Energie Romania), Serban Toader (senior partner in cadrul KPMG Romania) si pe Daniel Anghel (tax partner in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania) ca trezorier.

Principalele teme propuse de Steven van Groningen pentru activitatile viitoare ale CIS sunt:

- mentinerea dialogului cu autoritatile pentru masurile care s-au dovedit ca pot avea un impact pozitiv in cresterea economica;
- cresterea absorbtiei fondurilor europene;
- pledarea pentru o eficientizare a sistemului institutiilor publice;
- implementarea masurilor in vederea atragerii de noi investitii in domenii cu potential de crestere (energie, agricultura, infrastructura);
- cresterea numarului membrilor Consiliului Investitorilor Straini si consolidarea organizatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri