Citibank a efectuat prima tranzactie de debit direct din sistemul bancar romanesc catre o alta banca participanta la sistemul electronic de plati. Tranzactia Citigroup a fost procesata prin intermediul SENT (Sistemul Electronic de decontare pe baza Neta) al STFD – TRANSFOND S.A.

“Prin acesta tranzactie unica, Citigroup isi asuma inca o data rolul de pionier pe piata bancara din Romania. Eforturile operationale, investitionale si de marketing au avut la baza convingerea ca acest produs va fi un success, tocmai pentru ca reprezinta evolutia fireasca a modalitatilor de plata catre furnizorii de servicii ” a declarat Cristela Moldoveanu, Director General Global Transaction Services, Citibank Romania S.A.

Serviciul de compensare si decontare a instructiunilor cu debitare directa, pus la dispozitia sistemului bancare de catre STFD-TRANSFOND S.A. la data de 1 iulie 2005, reprezinta un mare avantaj pentru companiile care au de primit in mod regulat incasari de la un numar mare de platitori, cum ar fi cele din industria telecomunicatiilor, asigurarilor, utilitatilor publice, electricitate, gaz, apa, etc.

“Este un inceput in platile romanesti si speram ca serviciul va inregistra succes in viitor, avand un potential valoros”, a declarat Dl. Emil Ghizari, Director General al STFD- TRANSFOND S.A.”

Noul sistem electronic de plati lansat de Citigroup in Romania, ofera o diminuare a costurilor de administrare a proceselor de colectare si reconciliere a creantelor, precum si o eficientizare a activitatii financiar contabile. Serviciul este disponibil clientilor Citibank Romania care doresc sa colecteze in mod automat creante din conturile debitorilor deschise la alte banci din Romania, si care au activata optiunea de debit direct in sistemul de compensare automata.