Clasa politica actuala din Romania nu este principalul vinovat pentru esecul de la sesiunea de Bacalaureat din aceasta vara, sustine Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si profesor la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti.

Mugur Isarescu sustine ca facem o greseala daca dam vina pe clasa politica pentru rezultatele slabe de la Bacalaureant.

Rata de promovabilitate de la sesiunea de Bacalaureat din aceasta vara a fost de doar 44% la nivel national, cel mai slab rezultat de dupa revolutie. Spre comparatie, in 2007 s-a inregistrat o rata de promovabilitate de circa 82%.

"Sa nu credem ca trecerea Bacalaureatului este o problema ce tine doar de clasa politica pentru ca facem o eroare de fond", a declarat profesorul Mugur Isarescu, dupa ce i s-a mentionat ca risca sa ramana fara studenti la Academia de Studii Economice pentru ca elevii nu mai sunt capabili sa ajunga la facultate.

Isarescu a mai precizat ca generatia actuala de elevi nu are de unde sa invete si nici nu este interesata, intrucat "au invatat sa fraudeze cu telefonul".

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ieri ca Romania este la rascruce iar rezultatele si comportamentele de la bacalaureat sunt oglinda societatii, precizand ca natiunea trebuie sa aleaga daca va merge pe mana celor onesti sau pe smecherii.

Cum comentati declaratiile lui Mugur Isarescu? Cine este vinovat de rezultatele slabe de la Bac?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri