Rezervele BNR au scazut cu 1,7 mld. euro in iulie

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au scazut in iulie cu 1,72 miliarde euro, de la maximul istoric de 34,4 miliarde euro de la jumatatea anului la 32,68 miliarde euro, in conditiile in care Trezoreria a efectuat plati scadente in valuta de 2,6 miliarde euro, a anuntat banca centrala.
In aceasta perioada au fost inregistrate intrari la rezerva valutara de 1,37 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si venituri din administrarea rezervelor internationale, scrie Mediafax.

In iulia au fost consemnate si iesiri foarte importante, de aproape 3,1 miliarde euro, reprezentand plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta (inclusiv rambursarea a 2,6 miliarde euro aferente datoriei publice interne), modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,76 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2011 au fost de 36,44 miliarde euro, fata de 37,87 miliarde euro la mijlocul anului.
Platile scadente in luna august 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 205 milioane euro.

Sursa imagine: arhivafoto.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri