Emisiunea a fost lansata cu scopul de a testa apetitul investitorilor din Turcia pentru piata din Romania, sustin oficialii bancii. Valoarea totala a emisiunii a fost de 100 de milioane de lire turcesti (aproximativ 40 de milioane euro), cu o maturitate de 6 luni. Emisiunea s-a desfasurat in perioada 3-4 august 2011.

Am investit in Romania peste un miliard de euro in ultimii trei ani. Planurile noastre sunt de a continua aceste investitii, iar o emisiune de certificate cu discount pe o piata activa, asa cum este cea din Turcia, va asigura partial finantarea necesara pentru astfel de investitii. Am ales piata din Turcia pentru ca stim ca exista un interes crescut din partea investitorilor turci pentru piata locala, dovada fiind si faptul ca emisiunea a fost suprasubscrisa. Mai mult, aceasta emisiune este o premiera, deoarece este prima emisiune de certificate cu discount romanesti pe piata din Turcia, iar Garanti Bank Romania este prima banca straina care lanseaza certificate cu discount in Turcia”, a declarat Murat Atay (foto), directorul general al Garanti Bank.

Garanti Bank a intrat pe piata din Romania in 1998, iar in prezent are un portofoliu de peste 200.000 de clienti. Banca detine o retea de 78 de agentii, 180 de bancomate si peste 7.000 de terminale POS.