Bancile au subscris in total titluri de 1,504 miliarde lei, peste valoarea indicativa, de 900 milioane lei.

Finantele nu au mai respins ofertele pentru titluri de stat din 3 martie, cand a vrut sa vanda obligatiuni cu scadenta in iulie 2013.

Unii dealeri se asteptau pentru licitatia de luni la un randament mediu in crestere, de aproximativ 6,8% - 6,9% pe an, avand in vedere nivelul randamentelor la care sunt cotate acest tip de certificate pe piata secundara, de peste 6,75%, si contextul international, care a dus la majorarea costurilor de finantare.

"Nu prea se mai fac tranzactii cu titluri de stat pe un an pe piata secundara, dar daca s-ar face ar fi undeva peste 6,75%. Este clar ca Finantele nu au vrut sa plateasca mai mult pentru aceasta emisiune", a comentat un dealer.

Citeste si:

La licitatia precedenta pentru certificate de trezorerie pe un an, martea trecuta, Finantele au platit un randament in crestere, de la 6,34% la 6,64%.
Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca vrea sa imprumute in luna august 4 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, aceeasi valoare fiind prevazuta si in programul aferent lunii iulie, desi suma imprumutata a fost mai mare.

Urmatoarea licitatie este programata joi, cand Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni cu maturitate la zece ani de 400 milioane lei.

Pe piata locala, Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 36,62 miliarde lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.