Persoanele care au de incasat sume in temeiul contractelor de asigurare incheiate cu Delta Addendum Asigurari Generale - aflata in faliment - se pot adresa Fondului de Garantare.
Fondul de Garantare are temeiul legal sa efectueze aceste plati incepand din 15 august 2011, data la care hotararea instantei judecatoresti de deschidere a procedurii insolventei la societatea mentionata, pronuntata ca urmare a cererii formulate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in 04 februarie 2011, a ramas irevocabila.

Conform prevederilor Legii nr.503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare, Departamentul Fond de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a facut demersuri pentru a prelua dosarele de dauna deschise la societate, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestor dosare.

Fondul de Garantare a preluat pana in prezent un numar de 565 de dosare de dauna. Acestea au fost preluate in doua transe, de la lichidatorul desemnat de societate in procedura de lichidare voluntara si, respectiv, de la lichidatorul judiciar desemnat de instanta, iar valoarea lor totala este de 1.417.183,14 lei.

Prin Decizia nr.24/14.01.2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 81/31.01.2011, CSA a hotarat retragerea autorizatiei de functionare a societatii de asigurare aflata in lichidare voluntara S.C. Delta Addendum Asigurari Generale S.A., precum si declansarea procedurii de faliment la aceasta.

La data efectuarii controlului care a condus la luarea acestei decizii, societatea mentionata avea un numar de circa 800 de dosare de dauna nelichidate. Fondul de Garantare continua demersurile pentru preluarea dosarelor care nu au fost inca predate de lichidatorul judiciar desemnat de instanta.

In urma analizei datelor preluate, precum si a cererilor de plata deja primite, in data de 24 august 2011 Fondul de Garantare a publicat lista potentialilor creditori de asigurari pe site-ul propriu, csa-fga.ro.

La inceputul saptamanii curente, Fondul de Garantare a inceput sa efectueze plasi in temeiul cererilor de plata primite, fiind achitata pana acum o suma totala de 61.631 lei, aferenta unui numar de 31 dosare de dauna. In perioada urmatoare, Fondul va continua efectuarea platilor pe masura primirii cererilor de plata si a analizarii lor.

"Precizam faptul ca, potrivit procedurii reglementate de legislatia specifica asigurarilor, toate persoanele care pretind un drept de creanta impotriva societatii Delta Addendum Asigurari Generale S.A. trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare cu o cerere de plata, insotita de documentele justificative ale creantei in vederea platii despagubirii. Cererea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data publicarii listelor", se arata in comunicatul CSA.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC - Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri