La ora 07:37 a.m., euro era tranzactionat la New York in scadere cu 0,5%, la 1,3812 dolari pe unitate, dupa ce a coborat la 1,3789 dolari pe unitate, cel mai redus nivel dupa 11 martie.

Moneda unica s-a depreciat cu 2,8% in aceasta saptamana, acesta fiind cel mai amplu declin dupa saptamana incheiata pe 6 mai.

Euro a scazut vineri fata de 12 din 16 valute importante analizate de Bloomberg, in conditiile in care randamentul obligatiunilor germane a atins un minim record, iar dobanzile obligatiunilor elene un maxim istoric.

BCE a mentinut joi dobanda cheie la nivelul de 1,5% si a redus estimarile de crestere economica pentru acest an si 2012.

Citeste si:

Euro s-ar putea deprecia in urmatoarele saptamani la 1,3 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ianuarie, in conditiile in care bancile europene sufera din cauza scaderii valorii detinerilor de obligatiuni guvernamentale, a declarat Stephen Jen, director la SLJ Macro Partners din Londra.

Indicele dolarului, care evalueaza moneda americana in raport cu un cos de sase valute, a urcat pentru a doua zi consecutiv, cu 0,5%, la 76,587. In timpul tranzactiilor, indicele a atins 76,684, cel mai ridicat nivel dupa 12 iulie.

Francul elvetian a coborat cu 0,2%, la 1,21750 unitati pentru un euro si se indreapta spre o scadere saptamanala de 7,8% fata de moneda unica, dupa ce a consemnat un declin record pe 6 septembrie, cand banca centrala a anuntat ca stabileste un plafon maxim pentru moneda.