Raspunsul consultantului: In Romania numarul incercarilor de frauda a fost intotdeauna cu mult sub nivelul european, iar introducerea pe piata a unui numar tot mai mare de carduri cu chip a scazut si mai mult riscul de frauda.

Exista niste reguli de baza pe care orice posesor de card trebuie sa le respecte – sa nu dezvaluie codul PIN nimanui, sa fie tot timpul la curent cu locul unde se afla cardul si sa anunte banca in cazul pierderii sau furtului acestuia.

La bancomat, utilizatorul trebuie sa se asigure ca nu este niciun dispozitiv suspect montat si sa acopere tastatura cu mana atunci cand scrie codul PIN.

Pentru cumparaturile online, este foarte important ca posesorii sa-si inregistreze cardul in sistemul 3D Secure si sa le foloseasca pe site-uri securizate. Tranzactiile in 3D Secure presupun ca atat posesorul de card, cat si comerciantul sa fie inscrisi in 3D Secure.

Atunci cand utilizatorul isi inregistreaza cardul in sistemul 3D Secure, primeste o parola pe care va trebui sa o foloseasca de fiecare data cand face o tranzactie de plata pe un site inrolat. Pe un astfel de site apare simbolul MasterCard SecureCode sau Verified by Visa.

Citeste si:

O noutate care simplifica acest procedeu este serviciul “Activation during Shopping” (ADS), introdus anul trecut. Acesta permite activarea cardurilor in sistemul 3D Secure chiar in timpul unei tranzactii online, pe un site inregistrat.

Vezi aici si alte raspunsuri utile pentru posesorii de carduri.

Educatia financiara este esentiala pentru wall-street.ro, nu doar informatiile de business pe care le oferim in fiecare zi.

Tocmai de aceea, am lansat proiectul editorial CardPayment, sustinut de MasterCard, prin care ne-am propus sa gasim cele mai bune sfaturi pentru posesorii de carduri.

Proiectul este destinat posesorilor de carduri si nu numai care vor raspunsuri la intrebari din zona cadurilor de credit, de debit, comert electronic, plati contactless sau taxe si impozite. Va raspundem aici daca aveti intrebari, atat din experienta noastra, dar mai ales dupa ce ne vom consulta cu specialisti din aceste industrii.

Ai intrebari legate de carduri? Vrei sa stii mai multe despre comertul electronic si platile contactless? Nu ai cui sa te adresezi? Vrei sa afli cum poti plati taxele si impozitele online? Consulta-ne si iti raspundem gratuit.