Cei interesati de un credit de nevoi personale fara garantii vor putea obtine de la BRD, incepand de saptamana viitoare, un nou credit de acest tip, pe o perioada mai mare, de 10 ani, fata de 5 in prezent, si cu o dobanda mai mica.

Noul credit, ne-a spus o consiliera a bancii, va avea o dobanda de 10,9% in lei, fata de 12% fixa in prezent.

In conditiile actualului credit, la un salariu minim pe economie, in jur de 2,7 milioane lei, poti obtine de la BRD maxim 35 de milioane, pe 5 ani, cu o dobanda fixa de 12% pe an. Rata lunara este de 800.000 de lei.

Asta doar teoretic, pentru ca in realitate vei primi numai 23 de milioane, restul de 3 milioane incasandu-le banca drept comision de acordare a creditului (4,9% din suma imprumutata) si asigurarea de viata obligatorie, cesionata in favoarea bancii.

Exista si varianta obtinerii unui credit in valuta, cu o dobanda variabila de 11,5%, insa doar pentru cei care au un salariu net pe cartea de munca de minim opt milioane de lei.

Care ar fi solutia daca salariul nostru e mai mic? Sa apelam la unul sau mai multi giranti (co-imprumutat) rude de pana la gradul patru.

Creditele cu valori mai mici de 2.000 de Euro se acorda fara a fi necesare alte garantii, in afara de o adeverinta de salariu si copia dupa cartea de munca. Pentru creditele mai mari de 2.000 de euro se solicita giranti ale caror venituri nete sa acopere dublul ratei lunare. Mai este necesar sa aveti o vechime la actualul loc de munca de minim 3 luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri