Subsidiara romaneasca a Intesa Sanpaolo, a doua banca din Italia, a inregistrat in primul semestru o pierdere de 19 milioane euro inainte de impozitare, pe fondul cersterii creditelor "indoielnice" si a provizioanelor constituite pentru acoperirea acestora, informeaza Mediafax.

Veniturile operationale ale institutiei de credit au crescut in perioada analizata cu 2,3%, la 24 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale au coborat cu 5,6%, la 17 milioane euro, potrivit datelor prezentate vineri de grupul italian.

Astfel, profitul operational a crescut cu 28,5%, la 7 milioane euro, de la un nivel de 5 milioane euro raportat anterior pentru prima jumatate a anului trecut.

Valoarea activelor a scazut usor, de la 1,2 miliarde euro la 1,1 miliarde euro.

Soldul depozitelor constituite de clienti la Intesa Sanpaolo Bank Romania nu a variat semnificativ, mentinandu-se in apropierea nivelului de 500 milioane euro. Valoarea creditelor catre clienti s-a mentinut de asemenea stabila, la aproximativ 800 milioane euro.

Creditele "indoielnice" au urcat de la 68 milioane euro la 108 milioane euro, iar valoarea imprumuturilor "substandard" si restructurate, care include creditele care inregistreaza restante, a avansat de la 51 milioane euro la 53 milioane euro.

Rata de acoperire (prin provizioane) a creditelor "indoielnice" a urcat de la 38% la 48%, iar in cazul imprumuturilor substandard si restructurate a coborat de la 26% la 24%.

Costul creditului, anualizat, la subsidiara din Romania a Intesa Sanpaolo a urcat de la 355 puncte de baza (3,55 puncte procentuale) la 583 puncte de baza (5,83 puncte procentuale).

Profitul net al grupului italian Intesa Sanpaolo a scazut cu 9,1% in prima jumatate a anului, la 1,27 miliarde euro. Veniturile operationale au urcat cu 2,6%, la 8,94 miliarde euro. Banca are active totale de aproximativ 670 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
TAROM e in picaj: pierde 4.600 de euro pe ora