Moneda nationala a inregistrat oscilatii reduse in prima parte a sesiunii interbancare de luni, in apropiere de 4,45 lei/euro, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta cu 0,82 bani mai mare, de 4,4485 lei/euro.

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4403 lei/euro.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, iar cursul de referinta a urcat cu 1,51 bani, la 3,4624 lei/dolar, reprezentand cel mai ridicat nivel din acest an, conform Mediafax.

Leul s-a intarit usor in raport cu francul elvetian, cursul de schimb coborand de la 3,5949 lei/franc la 3,59 lei/franc, ajungand astfel la cel mai redus nivel din ultimele patru saptamani.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Cotatiile monedei nationale au oscilat nesemnificativ in prima parte a sesiunii interbancare de luni, aproape de 4,45 lei/euro, intr-o piata cu lichiditate redusa, spun dealerii.

Dobanzile practicate vineri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi sunt de 4,45 - 4,95% pe an, dupa ce vineri au fost la 4,49% - 4,99% pe an.

In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au continuat sa scada si au ajuns la 4,51% - 5,01% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 27 septembrie: leul, in cadere fata de dolar