In primele 4 luni ale acestui an portofoliul de credite al bancii ProCredit crescut cu 25% de la 89,4 milioane de euro la sfarsitul lui 2005, pana la 111,6 milioane de eurp la 30 aprilie 2006.
Cresterea puternica a fost sustinuta de extinderea retelei de sucursale din perioada august 2005 - martie 2006 si de implicarea crescanda a bancii in creditarea mediului rural, in special a micilor fermieri (soldul creditelor destinate agriculturii a crescut cu 86% in cele 4 luni mentionate).

"Noi nu gandim in termeni de cota de piata. Ne asteptam la dublarea activitatii si a activelor bancii in viitorul apropiat si intentionam sa continuam sa ne concentram pe satisfacerea la nivel ridicat a nevoilor clientilor nostri. Numarul foarte mare de recomandari pe care le primim de la clientii nostri ne arata ca suntem pe drumul cel bun, indiferent care este cota noastra de piata," declara pentru Wall-Street Michael Kowalski director general ProCredit Bank Romania.

Ponderea creditelor destinate microintreprinzatorilor si intreprinderilor mici si mijlocii este de peste 92%, restul constand in credite imobiliare si de amenajare destinate persoanelor fizice.

Pentru perioada luata in calcul ponderea creditelor de consum este aproape de zero, dezvoltarea organica a bancii concentrandu-se asupra altor sectoare, dupa cum reiese si din structura prezentata anterior.

In acelasi timp, vivelul investitiilor realizat in primul trimestru al anului 2006 a fost de aproximativ 850.000 de euro (investitii concretizate in 4 noi locatii: Ag. Timisoara Nord, Sucursala Braila, Sucursala Baia Mare, Sucursala Targu Mures si relocarea sucursalei din Brasov). Bugetul mediu pentru fiecare sucursala sau agentie nou deschisa este de aproximativ 170.000 de euro.

In anii precedenti, ProCredit Bank Romania a avut o dezvoltare foarte puternica pe toate liniile de activitate, cu cresteri de 100% si chiar mai mult. Anul 2005 a reprezentat un succes pe sectorul atragerii de depozite de la populatie, in timp ce activitatea de creditare aproape s-a dublat. Activele totale ale bancii au crescut cu peste 85% (decembrie 2005 fata de decembrie 2004).

"Previzionam ca aceasta tendinta sa continue si in viitorul apropiat in 2006 vom inregistra active totale aproape 2 ori mai mari decat la sfarsitul anului 2005," au declarat oficialii bancii Aceste cresteri vor fi sustinute de reteaua de locatii care este in continua dezvoltare: daca la sfarsitul anului 2005 reteaua de locatii numara 17 sucursale si agentii, pana la sfarsitul anului 2006 numarul total al acestora va fi 30.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri