Moneda nationala s-a apreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta cu 0,83 bani mai redus, de 4,4536 lei/euro.

In sesiunea precedenta, banca centrala a publicat un curs de 4,4619 lei/euro.

Rata de schimb pentru dolarul american a coborat cu 1,12 bani, de la 3,3264 lei/dolar la 3,3152 lei/dolar. In acelasi timp, cursul de referinta leu/franc elvetian a scazut de la 3,6227 lei/franc la 3,6123 lei/franc, informeaza Mediafax.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Moneda nationala s-a apreciat usor dupa primele tranzactii de joi, sustinuta de publicarea datelor privind cresterea economica din trimestrul al treilea, de 1,6%, peste asteptarile analistilor.

Evolutie opusa pentru euro si...
Citeste si: Evolutie opusa pentru euro si dolar la mijlocul saptamanii

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat joi dimineata ca economia a crescut cu 1,6% in trimestrul al treilea fata de precedentele trei luni, si cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel ca la noua luni avansul Produsului Intern Brut (PIB) se plaseaza la 2,7%.

In debut, euro a fost cotat la 4,4625 lei, aproape de nivelul de la finalul zilei precedente, de 4,4620 - 4,4640 lei/euro.

Dupa publicarea datelor de la INS, cotatiile au inceput sa coboare treptat spre 4,45 lei/euro.

Dobanzile afisate joi dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au continuat sa fie reduse, de 0,74% - 1,24% pe an. In acelasi timp, randamentele la o saptamana se plaseza la 0,94 - 1,44%.

Cursul BNR este tot in...
Citeste si: Cursul BNR, tot in crestere. La cat a ajuns

Dobanzile sunt cu mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Euro, nivel maxim al ultimilor cinci ani, din cauza crizei politice