Romanian International Bank, banca recent cumparata de catre grupul financiar polonez Getin Holding, isi va schimba numele in Idea Bank si a inchiriat 3.500 mp in Hermes Business Campus pentru viitorul sediu central al bancii. Birourile sunt amplasate in zona Pipera din Capitala, pe bulevardul Dimitrie Pompei.

Romanian International Bank va trece printr-un proces de rebranding si va deveni Idea Bank. Banca isi va muta sediul central, precum si divizia de recuperare a creantelor GetBack Recovery SRL, in doua etaje ale Hermes Business Campus. Etajele 5 si 6 ale cladirii vor gazdui peste 300 de oameni, asigurand in acelasi timp posibilitatea expansiunii pe viitor.

"In procesul de selectie a unei locatii pentru sediul nostru din Romania, am cautat cu predilectie un spatiu in nordul Bucurestiului, care sa fie in acelasi timp reprezentativ pentru sectorul in care operam si sa le ofere angajatilor cel mai inalt nivel de confort. In acelasi timp, am dorit sa obtinem aceste standarde in cadrul unor parametri de natura financiara care sa fie aliniati conditiilor actuale de piata", a declarat Rafal Marcin Juszczak, vicepresedintele consiliului de administratie al Getin Holding S.A.

Conform raportului anual de piata publicat de Colliers International Romania, zona Pipera, si, in special, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, sunt pe primul loc in zonele preferate de chiriasi in Bucuresti, atragand cele mai multe dintre tranzactiile incheiate in 2013. In plus, o analiza aprofundata a contractelor care au fost subiectul renegocierilor in ultimul an arata ca Dimitrie Pompeiu este una din cele mai „prietenoase” zone, cu o pondere de 40% din totalul contractelor reinnointe in 2013, urmata de Piata Presei (15%) si Pipera (12%).

"Un jucator financiar important care decide sa isi stabileasca primul birou din Romania in zona Dimitrie Pompeiu demonstreaza ca perceptia locala asupra zonei Pipera, se dovedeste, inca o data, subiectiva. Realitatea arata, indiscutabil, ca o statie de metrou, impreuna cu un pachet solid de stimulente atractive si o structura creativa pentru nevoile chiriasului pot transforma o cladire de birouri intr-o poveste de succes", considera Andreea Paun, associate director in cadrul echipei Office Agency a Colliers International, consultantul care a coordonat procesul de inchiriere. Grupul polonez Getin Holding a finalizat in decembrie anul trecut preluarea Romanian International Bank. Getin Holding este prezent pe pietele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri