Conducerea Eximbank a fost schimbata de AVAS

Intregul Consiliu de Administratie al Bancii de Export-Import a Romaniei - Eximbank a fost schimbat, ieri, cu o singura exceptie, la propunerea actionarului majoritar - AVAS, noul presedinte al bancii fiind Carmen Radu, actual director in Ministerul Finantelor, au declarat surse bancare.

La initiativa AVAS au fost revocati din functie actualul presedinte, Mariana Diaconescu, vicepresedintii Vasile Dedu si Vasile Soare si membrii Consiliului de Administratie Cristiana Radu, Victor Dumitriu si Ianfred Silberstein. Singurul conducator ramas in functie este Emilian Badica, membru CA.
Potrivit surselor, decizia a fost luata ieri, intr-o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor.

Noul presedinte al Consiliului de Administratie al Eximbank are 44 de ani si detine in prezent pozitia de director general adjunct al Directiei de Colectare a Creantelor Bugetare din Ministerul Finantelor.
Carmen Radu este expert contabil si a mai activat ca director financiar al Directiei Impozite Directe din Ministerul Finantelor si director adjunct la Administratia Financiara Sector 1 Bucuresti.
Cei doi vicepresedinti revocati au fost inlocuiti cu Andreea Stoica si Iulian Velicu. Consiliul de Administratie a fost completat cu Elena Dascalu, Diaconu Stefan si Nicolae Campeanu, in pozitia de membri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri