"In sedinta consiliului de adminsitratie de acum cateva saptamani am decis sa ne vindem participatiile la cateva din companiile unde actionarii majoritari sunt fratii Micula, cu care nu prea ne-am inteles", a declarat pentru NewsIn, presedintele SIF 3 Transilvania, Mihai Fercala. Vanzarea pachetului de actiuni a fost confirmata de Dan Simionescu, directorul directiei de Plasamente Marketing Piete de Capital si relatii Externe in cadrul SIF 3 Transilvania. "Ne-am vandut participatia la compania Romanta Neptun, dar nu pot sa va dau mai multe detalii deocamdata", a spus Simionescu.

Pachetul de 2,43 milioane de actiuni a fost schimbat in sapte tranzactii la un pret mediu de 1,26 lei noi. Actiunile companiei se tranzactioneaza pe platforma Arena a Bursei de Valori Bucuresti din data de 24 iunie 2006. Principalii actionari ai firmei hoteliere sunt compania Bucegi SA cu o detinere de 54,03% si SIF 3 Transilvania care controla 39,62% din capital.

Compania Bucegi SA este detinuta de fratii Micula. in cazul in care SC Bucegi ar fi achizitionat a pachetul de actiuni, detinerea fratilor Micula ar fi de 93,65% din capitalul social al companiei. "Nu m-a interesat prea mult Romanta, si nu pot sa va spun mai multe despre tranzactie, cat despre Fercala, chiar nu am timp acum sunt intr-o sedinta", a comentat Viorel Micula.

Societatea a incheiat anul 2005 cu un profit de 116.352 lei. in cadrul adunarii generale din luna aprilie a acestui an Actionarii au decis ca 6.314 lei sa constituie rezerve legale, iar suma de 110.038 sa fie integrata in rezultatul raportat. in cadrul adunarii reprezentantul SIF 3 Transilvania a votat impotriva raportului prezentat de consiliul de administratie si de comisia de cenzori, cat si decizia de repartizare a profitului.