La finele lunii august, rezervele se situau la 30,875 miliarde euro. In cursul lunii septembrie au avut loc intrari de 1,412 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

Totodata, au iesit 1,226 miliarde euro, provenind din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, care au constat in rambursari de capital din imprumutul de la Fondul Monetar International pentru care Romania a rambursat circa 362 milioane echivalent euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,2 miliarde euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie au fost de 34,26 miliarde euro, fata de aproape 34,13 miliarde euro la finele lunii august. Platile scadente in octombrie in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 334 milioane euro.