Raiffeisen Bank International este pregatita sa reduca operatiunile din Rusia si unele tari din estul Europei sau chiar sa iasa de pe unele piete, daca riscurile au devenit prea mari, insa se va concentra in continuare pe afacerile din Romania, Cehia, Slovacia si Austria, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Banca austriaca se afla in proces de evaluare a tuturor celor 15 piete pe care activeaza si va decide in urmatoarele sase luni ce afaceri va restrange si daca se va retrage din unele tari, a declarat Karl Sevelda, directorul general executiv al Raiffeisen Bank, pentru publicatia interna a bancii.
"Acolo unde nu putem obtine profituri satisfacatoare si unde nu se intrevede o imbunatatire, vom reduce afacerea sau putem chiar sa iesim de pe una dintre piete", a declarat Sevelda.

Romania, una din principalele piete din regiune pentru Reiffeisen

El a precizat ca Raiffeisen se concentreaza in continuare pe afacerile din Romania, Austria, Cehia si Slovacia si a scos Rusia si Polonia de pe lista tarilor carora le acorda prioritate, lista publicata in 2013. Raiffeisen Bank estimeaza ca va inregistra o pierdere de peste 500 de milioane de euro in 2014, din cauza conflictului dintre Rusia si Ucraina, a deprecierii rublei si a rezultatelor slabe ale economiei rusesti.
Raiffeisen este a treia mare banca straina din Rusia, dupa UniCredit si Societe Generale, iar cea mai mare parte a profitului a fost generata de afacerea din Rusia in fiecare an incepand cu 2011.

Banca austriaca este detinuta de 490 de banci cooperatiste locale, prin intermediul a opt entitati regionale si a Raiffeisen Zentralbank.
"E de inteles daca bancile regionale si bancile primare Raiffeisen sunt putin alarmate. Ceea ce citesti despre Rusia este, intr-adevar, alarmant. Ii asigur pe actionarii nostri ca vom actiona tinand cont de riscuri", a declarat Sevelda.

Raiffeisen Bank International a raportat, pentru primele noua luni ale anului trecut, un profit dupa taxe in Romania de 81 milioane euro, in stagnare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, veniturile mai mari din comisioane si tranzactionare fiind anulate de scaderea veniturilor din dobanzi.
Activele totale raportate de banca austriaca pentru Romania au urcat cu 3,1%, de la 6,31 miliarde euro la 6,51 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri