Raiffeisen Leasing a luat un credit de 132 milioane lei (30 milioane euro) de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea IMM-urilor. Acesta este primul imprumut in lei pe care BERD il da unei companii locale de leasing.

Compania de leasing va finanta cu aceste fonduri microintreprinderile, intreprinderilor mici si mijlocii pentru achizitia in leasing de echipamente, masini, vehicule de transport si comerciale. "Pentru IMM-uri, leasing-ul este o modalitate eficienta de a obtine finantare pe termen lung. Oferind aceasta finantare in moneda locala diminuam riscul valutar si ajutam cresterea pietei de leasing in RON", a declarat intr-un comunicat Noel Edison, director BERD pentru asigurari si servicii financiare, scrie Mediafax.

Directorul general al Raiffeisen Leasing Romania, Felix Daniliuc, a afirmat ca imprumutul va ajuta compania sa raspunda cererilor de finantare din partea intreprinderilor mici si mijlocii si sa asigure produse diversificate. "Noua linie de finantare in lei completeaza gama noastra de produse in moneda locala, contribuind la diminuarea riscului de credit pentru clientii care opteaza pentru o astfel de facilitate si a incertitudinilor asociate cu un imprumut in moneda straina", a spus el.

Raiffeisen Leasing este client BERD din 2003, actualul amprumut reprezentand cea de a patra finantare pe care o primeste, extinzand suma totala la 80 milioane euro. Investitiile BERD in Romania au crescut anul trecut cu 16,5%, la 592 milioane de euro, chiar daca numarul proiectelor finantate a scazut de la 32 la 26, in timp ce finantarea totala acordata de institutia financiara in statele unde desfasoara operatiuni a urcat cu 4,7%, la 8,9 miliarde de euro.

Pana in prezent, BERD a investit aproape 7 miliarde euro in 368 de proiecte in toata tara. In plus, a mai mobilizat fonduri din alte surse de finantare pentru aceste proiecte in valoare de peste 14 miliarde euro.

Sursa foto: Quka / Shutterstock.com

Sursa foto: Raiffeisen Bank/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri