Agricover Credit IFN a inregistrat anul trecut un profit operational de circa 22 milioane lei, in crestere cu 37% fata de anul 2013. De asemenea, profitul net s-a ridicat la 16,54 milioane lei, in contextul in care institutia financiara non-bancara si-a majorat valoarea creditelor acordate cu 30%.

Valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de lei, cu 30% mai mult decat in 2013, in timp ce numarul clientilor activi a ajuns la 1.550 fata de 1.300 in 2013.

“Cresterea viguroasa inregistrata in anul 2014 vine ca o confirmare a faptului ca avem un model de business solid, pe care il implementam urmand strategia corecta. Mai mult, cresterea cu 30% a valorii creditelor acordate si a numarului de clienti finantati arata ca exista nevoie de finantare in piata iar Agricover Credit raspunde bine acestei nevoi – facand-o accesibila fermierilor, bine adaptata la asteptarile lor, cu o abordare nebirocratica care asigura rapiditate procesului de acordare”, a declarat Robert Rekkers (foto), Directorul General al Agricover Credit IFN.

Rezultatele financiare pe scurt ale Agricover Credit IFN:

  • Profitul net: 16,54 milioane lei, in crestere cu 37% fata de 2013
  • Profit operational: 21,94 milioane lei, in crestere cu 37%
  • Capitaluri proprii: 108,9 milioane lei, in crestere cu 18%
  • Rata de adecvare a capitalului, conform normelor BNR: 25%
  • Credite neperformante cu restante mai mari de 90 de zile: 1,1%
  • Valoarea creditelor acordate: 837 milioane lei, in crestere cu 30%
  • Expunere din credite: 572,43 milioane lei, in crestere cu 50%
  • Numar clienti activi: 1.550

Cel mai important segment de finantare ramane in continuare finantarea capitalului de lucru, inclusiv solutiile pentru finantarea pe stoc a productiei agricole. Agricover ofera insa si solutii de creditare pentru achizitia de utilaje agricole de mici dimensiuni si accesorii pentru acestea, precum si credite pentru extinderea sau modernizarea fermei. Cel mai important produs lansat de Agricover in anul 2014 este Creditul Corelat cu Matif - o solutie de finantare ce permite corelarea dobanzii cu pretul cerealelor de la bursa de marfuri din Paris (Matif).

“Fermierii romani trebuie sa fie competitivi atat pe piata interna, cat si pe pietele externe. In acest sens, agricultura romaneasca are nevoie de investitii pentru modernizare, cresterea productivitatii si eficientizarea activitatilor. De asemenea, mai sunt de parcurs etape in managementul riscului si valorificarea optima a productiei – in cazul culturilor mari, in legumicultura, pomicultura si chiar in zootehnie. Urmarim cu atentie toate aceste procese si ne pregatim sa intervenim cu produse financiare adaptate, capabile sa raspunda eficient nevoilor de dezvoltare”, a completat Robert Rekkers.

Sursa foto: agricultura, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri