"Avem foarte putine cluburi asigurate in Romania pentru ca acestea nu sunt interesate de astfel de produse. De asemenea, acestea nu indeplinesc cerintele minime de protectie si normele de siguranta impuse de legislatie astfel ca de cele mai multe ori riscul de incendiu sau cutremur este exclus din politele de asigurare pentru ca exista o probabilitate mare de producere a acestora", ne-a declarat Mihaela Cojocaru, director general adjunct la CertAsig.

Astfel, "in momentul incheierii unei polite property noi realizam o inspectie de risc, iar in cazul localurilor de acest gen constatam nereguli in ceea ce priveste masurile de protectie si prevenire in cazul unor incendii, lipsa echipamentelor si dotarilor de specialitate etc., pe cale de consecinta fie nu putem incheia asigurarea fie excludem din polita riscul de incendiu sau de catastrofa naturala cum ar fi cutremurul", explica Mihaela Cojocaru.

Spre exemplu "in centrul istoric al Capitalei isi desfasoara activitatea un numar mare de localuri care sunt incadrate in diverse categorii de risc seismic, dar nici nu sunt dotate corepunzator pentru a preveni sau limita efectele producerii unor riscuri, astfel ca din start nu se poate face o asigurare pentru riscurile de catastrofa sau incendiu", adauga oficialul companiei. Mai mult, nerespectarea regulilor de siguranta si protectie de catre proprietari care ar minimiza aparitia riscurilor poate duce la refuzul asiguratorului de a plati despagubirea.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Mediafax