Lucian Anghel, presedinte si director general al BCR Pensii, a preluat si functia de presedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), in urma autorizarii de catre BNR. Anghel ocupa si functia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD si IFC si trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat pozitia de economist-sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru in Bordul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani. In 2011 a activat si ca expert extern al Bancii Mondiale.

In 2008, Lucian Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania. Este cadru didactic in cadrul SNSPA. Anghel este doctor in economie si a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice. Ulterior, managerul a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington in Statele Unite, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Retail jobs

Lucian Anghel a fost numit in 2012 director general al BCR Pensii, iar la finalul anului trecut a fost reales pentru al doilea mandat in functia de Presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. In portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor incheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL depaseste 176 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri