Fata Asigurari, compania de asigurari cu capital italia si specializata in asigurari agricole, va fi lichidata, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat joi, dizolvarea si lichidarea societatii si a numit in calitate de lichidator societatea KPMG Restructuring, care se ocupa si de dosarul Astra Asigurari.

Compania de asigurari Fata Asigurari, cu capital italian si specializata in asigurari agricole, va fi lichidata, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat, joi, dizolvarea si lichidarea societatii si a numit in calitate de lichidator societatea KPMG Restructuring, care se ocupa si de dosarul Astra Asigurari, conform News.ro

Fata Asigurari este controlata de grupul italian de asigurari Generali, care a decis la finalul anului trecut inchiderea afacerii prin lichidare.
Decizia a fost luata dupa ce Fata Asigurari a inregistrat pierderi de circa 18 milioane de euro in ultimii sase ani, pe fondul dezvoltarii slabe a sectorului asigurarilor agricole din Romania.

Joi, ASF a decis "avizarea dizolvarii si lichidarii societatii Fata Asigurari SA, precum si a numirii societatii KPMG Restructuring SPRL in calitate de lichidator, conform planului de lichidare aprobat prin hotararea adunarii generale a actionarilor acestei societati", potrivit unui comunicat al autoritatii.

Lichidarea firmei nu afecteaza clientii, in conditiile in care toate politele de asigurari agricole din portofoliul Fata Asigurari au expirat la finalul anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iubita lui Marian Oprisan, PSD, angajata pe mii de euro la ASF