Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a lansat creditul ProAgricol, care se adreseaza agentilor economici si persoanelor fizice autorizate ce activeaza in domeniul agriculturii.

Creditul poate fi utilizat pentru achizitionarea de echipamente agricole noi si second hand, iar prima firma cu care CEC a incheiat parteneriat pentru dezvoltarea acestui produs este MAT Craiova, urmand extinderea colaborarii si cu alte firme implicate in agricultura romaneasca, anunta un comunicat al bancii.

ProAgricol este un credit de investitii, care se aproba intr-un termen foarte scurt (trei zile) si poate fi garantat doar cu bunurile achizitionate. Valoarea maxima acordata este de 550.000 lei, iar graficul de rambursare tine cont de sezonalitatea activitatii din agricultura. Astfel, CEC este din nou gata sa sprijine agricultura si micii producatori, dar si producatorii interni de utilaje si echipamente agricole. in felul acesta, este valorificata reteaua teritoriala a bancii, mai ales in mediul rural, unde accesul oamenilor la servicii bancare este mai dificil.

Societatea comerciala MAT Craiova este un important producator de echipamente si utilaje agricole din Romania, care livreaza pe piata de profil, interna si internationala, tractoare universale si speciale, remorci, 58 de tipuri de masini agricole, utilaje si echipamente pentru fermele agricole.

CEC are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei, active totale de peste 6 miliarde lei si o retea de 1.391 unitati, in mediul urban si rural. B C.E.C. se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, si a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri