Ministerul Finantelor Publice a realocat in cadrul Programului Prima Casa fonduri de 28 milioane lei unui numar de 9 banci, dupa ce acestea au epuizat fondurile primite. Fondurile realocate provin de la institutii de credit care nu au utilizat sumele repartizate initial de Ministerul Finantelor. In plus, tot din fondurile neutilizate, Finantele au infiintat un fond de rezerva, din care vor aloca suplimentar bancilor care termina banii.

Bancile care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin si Banca Transilvania.

"In conditiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul romanilor ce vor sa-si cumpere o locuinta", potrivit unui anunt al Ministerului Finantelor.

Din sumele constituite pentru acoperirea necesitatilor de garantare in urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 banci care si-au terminat deja plafonul sau urmeaza sa il epuizeze in mai putin de 10 zile.

Totodata, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei pentru Prima Casa, care va fi repartizat in favoarea finantatorilor care isi vor epuiza plafoanele alocate.

Citeste si:
Prima Casa continua si in 2018. Care sunt principalele schimbari
Prima Casa continua si in...

Ministerul Finantelor a anuntat la inceputul lunii iunie ca plafonul pentru programul Prima Casa a fost suplimentat cu 500 milioane lei, printr-o hotarare a Guvernului, dupa ce fondurile alocate initial au fost epuizate, iar un numar de optsprezece banci au primit finantarile suplimentare.

Anul acesta, pana la data de 30 iunie, au fost acordate in cadrul programului Prima Casa un numar de 21.976 de garantii in valoare de 2 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Investeste in tine - cum functioneaza si ce noutati prezinta?