Conform comunicatului, randamentul obtinut este cel mai redus inregistrat pentru aceasta maturitate. Aceasta reducere se datoreaza diminuarii marjei aferente riscului de credit al Romaniei la cel mai scazut nivel pentru o astfel de maturitate, respectiv la 128 de puncte de baza peste cotatiile nivelului de referinta mid swap, fata de nivelul de 170 de puncte de baza obtinut in luna aprilie.

”Nivelul cererii si randamentul obtinut in urma emisiunii de euroobligatiuni realizate ieri confirma inca o data increderea mediilor investitionale in economia romaneasca si in perspectiva acesteia. De asemenea, agentiile de rating au confirmat in acest an rating-ul suveran la categoria recomandata pentru investitii cu perspectiva stabila, in conditiile cresterii economice sustinute si a nivelului redus al datoriei publice comparativ cu alte tari cu rating similar”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Pixabay