BCR Leasing ar putea iesi din actionariatul BCR Asigurari de Viata

Actionarii societatii BCR Leasing IFN SA vor analiza vanzarea, catre Banca Comerciala Romana (BCR), a detinerii de 1% din actiunile BCR Asigurari de Viata si cumpararea de actiuni la o companie, a anuntat Monitorul Oficial

In Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) BCR Leasing IFN SA, convocata pentru data de 28 noiembrie, 2006, se va mai lua in discutie aprobarea achizitiei, de catre BCR Leasing IFN SA, a unui pachet de actiuni la o alta companie, se mai spune in Monitorul Oficial.

"Vom lua in calcul mai multe propuneri de societati comerciale care ar putea intra in vederile noastre pentru o posibila achizitie si vom decide care dintre ele ar fi alegerea cea mai potrivita pentru BCR Leasing IFN SA; numele acestor societati comerciale sunt, deocamdata, confidentiale", a declarat pentru NewsIn, directorul general al BCR Leasing IFN SA, Claudiu Stanescu.

BCR Leasing IFN a finantat, in primele noua luni din 2006, bunuri de peste 222 milioane euro si a inregistrat o crestere cu circa 55% a vanzarilor, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat recent al companiei.

Configuratia portofoliului companiei, la sfarsitul lunii septembrie, era urmatoarea: 56% autoturisme (inclusiv flote), 15% vehicule comerciale, 27% echipamente si utilaje industriale si 2% leasing imobiliar.Valoarea totala a contractelor incheiate de BCR Leasing IFN in intervalul ianuarie-septembrie 2006 a fost de peste 270 milioane euro.

BCR Asigurari de Viata a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 21 milioane lei (5,83 milioane euro), un profit brut de 2,64 milioane lei si a platit daune de 140.000 lei. BCR Asigurari de Viata a fost infiintata in 2005, de catre Banca Comerciala Romana (BCR), impreuna cu alte patru entitati afiliate. Capitalul social al companiei este de 21,93 milioane lei.

Cea mai mare pondere in capitalul social al BCR Asigurari de Viata o detine BCR, cu 96% din actiuni, in timp ce BCR Asigurari, Financiara SA, BCR Leasing si BCR Securities au subscris cate 1% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri