“Sistemul bancar evidentiaza de doi ani incoace, ca principal risc la nivelul stabilitatii financiare, schimbarile legislative, volatilitatea acestor schimbari si impredictibilitatea acestora. Vedem o dinamica sporita de initiative legislative, de noi teme care se rostogolesc prin comunicare in media, abordari din ce in ce mai nastrusnice din punct de vedere al principiilor economiei de piata”, a explicat Oprescu in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.

El s-a referit, printre altele, si la initiativa referitoare la plafonarea dobanzilor. “Daca vrem sa avem un mercurial al dobanzilor, de ce sa nu avem si un mercurial al preturilor in general! Dupa 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, mai avem doar 18% din preturile din cosul de consum administrate. 82% sunt preturi libere. Si acum venim cu initiative care conduc la ideea ca vrem sa administram tot mai multe preturi, ceea ce nu are legatura nici cu economia de piata nici cu directia in care ne-am dezvoltat pana acum”, a subliniat presedintele ARB.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont