La mai putin de cinci luni de la lansare, fondul Raiffeisen Prosper a devenit cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni din Romania, conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz si de site-ul kmarket.ro.

Raiffeisen Prosper este primul fond de actiuni din Romania ale carui active depasesc echivalentul a 10 mil EUR si de asemenea este primul fond din aceasta categorie care orienteaza o parte din investitii pe pietele externe. Valoarea activelor fondului este de 35.1 mil RON, in crestere de la 7 mil RON la momentul lansarii. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Asset Management administreaza si un fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, ale carui active insumeaza 20 mil RON. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea: instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management in cele doua fonduri au ajuns la 55 milioane de lei, in crestere de la 17.6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora. Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management (RAM) a depasit 1000 (cele 2 fonduri au fost lansate pe 19 iunie 2006)

Portofoliile pe care le propunem prin cele doua fonduri se dovedesc a raspunde preferintelor investitorilor, atat din perspectiva potentialului financiar al acestora, cat si al profilului de risc. Ne bucuram ca atragem atat clienti cu disponibilitati financiare ridicate, cat si pe cei cu venituri mai mici. Mixul de active realizat ne-a permis pana acum obtinerea unor randamente semnificative, insa in conditiile unor riscuri mai reduse decat cele pe care investitorii si le-ar asuma plasand doar in titluri romanesti in ponderi comparabile. Rezultatele de pana acum ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde EUR in 3-5 ani a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri