Leul s-a apreciat marti cu 34 lei vechi (0,09%) fata de euro, pana la 3,5057 lei/euro, potrivit cursului oficial afisat de banca centrala, care a cotat euro la 3,5091 lei/euro in ziua precedenta, ca urmare a ordinelor de cumparare de lei venite de la comerciantii locali, sustin dealerii.

"Sedinta valutara de marti s-a deschis la un curs de 3,5070-3,5100 lei/euro, iar volumele tranzactionate au fost consistente. Ordinele comerciale de la agentii economici locali au dus la aprecierea leului pana la 3,5010-3,5030 lei/euro dupa pranz. Probabil a contat si raportul asupra inflatiei prezentat marti de guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea.

Posibilitatea ca inflatia anuala sa ajunga la 4,7% in decembrie este interpretata pozitiv de investitori din punct de vedere al cresterii economice din Romania. Cresterea asteptata a inflatiei din prima parte a anului viitor, in schimb, trezeste asteptari cu privire la majorarea suplimentara a ratei dobanzii de politica monetara, ceea ce ar aduce castiguri suplimentare investitorilor, a mai explicat Noaghea.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, marti, un curs oficial de 2,7331 lei/dolar, cu cinci lei vechi mai mult pentru un dolar (0,02%) fata de luni, cand era de 2,7326 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat usor in prima parte a zilei de la 1,2800 la 1,2845 dolari/euro, iar apoi cursul a oscilat intre 1,2820 si 1,2835 dolari/euro pana dupa pranz. In jurul orei 14:30, ora Romaniei, moneda americana era cotata cu 1,2825 dolari/euro.

"Piata asteapta ca, marti, sa fie publicate datele despre vanzarile cu amanuntul din Statele Unite ale Americii, pentru a putea estima tendinta de evolutie a economiei americane", a mai spus Noaghea.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de marti, o medie a dobanzilor overnight (cu scadenta la 24 ore) de 8,49% pe an la depozitele atrase (BUBID), in crestere cu 0,05 puncte procentuale fata de luni, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 9,14% pe an, cu 0,01 puncte mai mult decat in ziua precedenta.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri