Activele nete ale fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix au crescut cu 3,8% in noiembrie, de la 54,368 milioane lei (15,489 milioane euro) cat erau la sfarsitul lunii octombrie, pana la 56,407 milioane lei (16,4 milioane euro), a anuntat UNOPC.

Fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix ocupa ultimul loc in clasamentul fondurilor mutuale pe luna noiembrie, cu active de 56,407 milioane lei (16,4 milioane euro), dupa ce au pierdut 0,2% din cota de piata pe care o detineau in luna octombrie, coborand la 9,5% din total, apotrivit datelor unui raport al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Fondurile Europa Obligatiuni si BCR Clasic controlau 81,9% din piata fondurilor mutuale de obligatiuni la sfarsitul lunii noiembrie, din punct de vedere al activelor. BCR Clasic, cu un activ net de 27,651 miliaone lei, avea o cota de 49% din piata fondurilor cu plasamente in obligatiuni la sfarsitul lunii noiembrie. in acelasi timp, Europa Obligatiuni, cu un activ net de 18,585 milioane lei, detinea o cota de 32,9% din totalul activelor pietei. Pe locul al treilea se afla Tezaur, cu un activ net de 3,686 milioane lei si o cota de 6,4% din piata fondurilor de obligatiuni.

Printre fondurile de obligatiuni care au inregistrat cele mai mari cresteri ale activelor nete in luna noiembrie se numara Tezaur, cu peste 91%, urmat de Vanguard cu 10%, Orizont cu 7,8% si BCR Clasic cu 0,4%. Cele mai mari scaderi de active nete au fost atinse de Stabilo cu 4,9%, Fortuna Gold cu 3,9 % si Europa Obligatiuni cu 0,5%.

In ultimele 12 luni, liderul fondurilor de obligatiuni este Orizont, cu o crestere a activului net cu 12,4%, urmat de Stabilo cu 6,6%, BCR Clasic cu 6,3%, Tezaur cu 6,1% si Vanguard Protector cu 5,3 Vanguard Protector. Singurul fond a carui performanta pe 12 luni nu a reusit sa treca pe plus este Europa Obligatiuni, cu un randament negativ de 2,3%, dar in acest caz trebuie avuta in vedere evolutia cursurilor valutare (euro, zlot si forinti) din intregul portofoliu de titluri ale fondului, pe toate valutele pe care exista expunere fata de leu.

Fondurile de obligatiuni au inregistrat intrari nete de capital de 1,89 milioane lei (551.020 euro) in luna noiembrie, potrivit datelor UNOPC.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri