Nu ar trebui sa discutam astazi despre Pilonul II de pensii private obligatorii, deoarece nu a facut rau nimanui. Din contra, cei aproape sapte milioane de participanti la sistem vor avea cu 15% in plus la pensie, statul roman isi finanteaza cheltuielile extravagante prin acesti bani si nu mai trebuie sa se duca la investitorii straini, Bursa are un investitor institutional de care beneficiaza s.a.m.d.., a declarat senatorul Florin Citu la FIAR 2018 - Forumul International de Asigurari-Reasigurari.

"Exista un proiect de lege pe site-ul Guvernului pentru reorganizarea Pilonul II de pensii private. Este oficial ca a devenit prioritatea acestui Guvern. Vom vedea ce anume va insemna aceasta reorganizare, dar este clar ca reprezinta un interes. Acum zvonurile care circula in spatiul public merg de la varianta de nationalizare totala precum Argentina din 2009 si pana la varianta partiala din Ungaria, unde o parte din bani au fost transferati catre Pilonul I", a declarat Florin Citu (foto).

In opinia sa, Guvernul se confrunta cu o problema foarte mare la bugetul de stat, iar Pilonul II ar reprezenta un "candidat important". De aceea, "este important de a pune presiune si de a trage un semnal de alarma, pentru ca nimic nu sperie mai mult acest Guvern decat faptul ca in momentul in care va incerca sa umble la fondul de pensii trebuie rezolve problema efectului din piata de capital si de obligatiuni", a mai spus Florin Citu.

Senatorul PNL considera ca, deocamdata, aceste aspecte "ii tine in frau" pe reprezentantii Guvernului, in contextul in care impactul pe Bursa ar fi destul de important. "Nu stiu de unde ar putea sa faca rost de bani. Per ansamblu, cred ca tot sectorul privat este sub atac si are nevoie de sustinere", a incheiat Florin Citu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri