Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata, la Timisoara, ca Pilonul 2 de pensii nu se desfiinteaza, ci este sustinut de ALDE, in timp ce PNL face campanie de strangere de semnaturi "pentru ceva care nu se desfiinteaza".

"Noi suntem sustinatori ai Pilonului 2 de pensii si nu s-a pus niciun moment problema eliminarii lui, dar PNL face campanie de strangere de semnaturi pentru ceva care nu se desfiinteaza. (...). Prin solutiile pe care le-am adoptat anul acesta si anul trecut, pot spune ca deficitul bugetului de pensii s-a diminuat la jumatate", a afirmat Tariceanu, conform Agerpres.ro.

El a reiterat necesitatea Pilonului 2 de pensii ca instrument care sa asigure o viata mai buna pentru cei care ajung la varsta pensionarii, precizand ca evolutia demografica a Romaniei nu este favorabila. "Prin urmare, bugetul de pensii de stat va fi supus unor tensiuni majore. Nu intrevedem posibilitatea unor cresteri substantiale a pensiilor de stat pe termen lung, nu in perioada urmatoare; in perioada urmatoare vom face ceea ce ne-am angajat prin programul de guvernare", a subliniat liderul ALDE.

Potrivit acestuia, peste 10-15 ani, va iesi la pensie un segment de populatie - "decreteii" - si atunci va fi o presiune foarte mare pe bugetul de pensii de stat. In acest context, Calin Popescu Tariceanu, a exprimat opinia ca existenta unui instrument suplimentar de economisire este foarte util.

"Mai este util Pilonul 2 de pensii pentru ca pentru o persoana care a cotizat la Pilonul 2 de pensii si ajunge la varsta de pensionare, poate sa primeasca banii inapoi, toti deodata sau esalonat pe o anumita perioada, cum doreste, dar daca persoana respectiva, din diferite motive decedeaza, sumele acumulate de el in Pilonul 2 de pensii nu se pierd, ci revin familiei, mostenitorilor, pe cand pensia de stat, chiar daca ai contribuit o viata intreaga, dupa ce ai incheiat socotelile cu cele lumesti, nu mai plateste statul nimic mostenitorilor", a explicat Tariceanu.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri